vrijdag 12 maart 2010

Eerste graad

Klas Wendy

Een hijskraan
met Lander, Sam, Juul, Ashley, Berre en Helder

Eerst probeerde 1 meisje om 2 sterke jongens om te trekken . We maakten wikkelingen met touw rond 2 stokken(= katrollen) en zo kon het meisje door aan het touw te trekken de 2 jongens omver trekken. Wie lijkt er dan het sterkste?
We bouwden een hijskraan met draad, 3 paperclips en plakband. Zo probeerden we een koffietas op te tillen. Met de wikkelingen rond de paperclips(= katrollen) ging dit heel gemakkelijk.

Een lopende band
met Emile, Sverre, Illy Dante, Wouter, Daan en Cammy

We knipten een melkbrik en staken er 2 potloden door. We knipten een reepje stof en deden dit rond de potloden. We draaiden aan de potloden maar de band(=stof) draaide niet mee. Hoe kwam dat? De potloden waren te glad en moesten geschuurd worden. Nu lukte het wel!



Klas Nicole

Een robot
met Febe, Finn, Noortje en Shane

Met kartonnen dozen, plakband en zilverpapier maakten we het hoofd, de buik en de nek.
De voeten maakten we met melkbrikken en de ogen met puddingpotjes. De robot kreeg ook nog rietjeshaar. Met gekeurde plakband maakten we nog een mond.

Een auto
met Louise, Wout S, Raƫl en Lauren

We hebben eerst met verschillende materialen een auto gemaakt. Met knex, clics en lego.
Daarna hebben we een zeilauto gemaakt. Je moest eerste een karton vouwen. Daarna gebruikten we splitpennen om de rondjes aan het karton te maken. Dat zijn de wielen. In het midden zetten we een kartonnetje om het zeil in te zetten. Onze auto gaat vooruit met de wind.
We maakten ook een raketballon. Deze auto gaat vooruit met lucht. We hebben er wieltje onder gezet. Door de lucht in de ballon gaat onze auto vooruit. Het was heel moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten